Op naar de Olympos!

ISBN: 978-90-5027-280-3
Op naar de Olympos!
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • De auteur

Op naar de Olympos! is een boek dat in geen vaklokaal Klassieke talen of mediatheek van een gymnasium mag ontbreken. De bekendste én mooiste verhalen uit de Griekse mythologie zijn hierin bij elkaar gebracht voor jonge lezers.

De avonturen die Odysseus tien jaar lang in alle uithoeken van de Middellandse Zee brachten, het onstuimige liefdesleven van oppergod Zeus, Oidipous die onwetend zijn noodlot tegemoet gaat door zijn vader te doden en met zijn moeder te trouwen – het zijn oerverhalen over alles wat de mens sinds het begin der tijden bezighoudt. Hoewel meer dan tweeduizend jaar oud, zijn de vermakelijke en aanstekelijke vertellingen uit de Griekse mythologie ook in onze tijd nog altijd springlevend. Al die prachtige verhalen over goden en helden, over mensen en monsters worden door de auteur Hein van Dolen met veel vuur en vaart naverteld.

Hein van Dolen heeft een groot aantal vertalingen en boeken over de klassieke Oudheid op zijn naam staan. Voor Uitgeverij Hermaion werkte hij mee aan veel van onze eindexamenbundels en aan onze methode Grieks Chaire!. Hij ontving voor Op naar de Olympos! de Hotze de Roosprijs, een prijs voor het beste debuut op het gebied van kinderboeken. De originele en kleurrijke illustraties zijn van de hand van Louis van Geijn.

Op naar de Olympos! werd in 2009 voor het eerst uitgebracht door Uitgeverij Valkhof Pers en is dit jaar in de vorm van een vierde druk verschenen bij Uitgeverij Hermaion. Na Op naar de Olympos! verscheen De farao en de dief, 45 verhalen uit de oude wereld.

Op naar de Olympos, Inhoud_1

Op naar de Olympos, Inhoud_2

Op naar de Olympos, Europa

Op naar de Olympos, Perseus

Gebruikersexemplaar

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Zie leveringsvoorwaarden.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Op naar de Olympos!
Formaat: 17 x 24
Bindwijze: gebonden
Omvang: 204 pagina’s
Vierde druk 2021
ISBN 978-90-5027-280-3
Prijs € 24,95

Hein van Dolen

Drs. Hein L. van Dolen