Op reis door Griekenland

ISBN: 978-90-5027-173-8
Op reis door Griekenland
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • De auteur

Op reis door Griekenland

Jaarlijks gaan veel middelbare scholieren op reis naar Griekenland om kennis te maken met de wereld van de oudheid. Speciaal voor hen is Op reis door Griekenland geschreven. Ook andere geïnteresseerden kunnen hun voordeel doen met dit beknopte werk. Het boek is niet alleen nuttig ter voorbereiding op een toer door Griekenland. Ook tijdens de reis dient het als een bron van informatie.

Het boek beschrijft een trip van Athene naar Marathon, van Sparta naar Delphi en van Meteora naar Thessaloniki. Alle belangrijke plaatsen van een grand tour worden bezocht. Daarnaast vertelt het boek over de oude filosofen, het antieke theater, de beeldhouwkunst en het dagelijks leven van de oude Grieken. Maar ook de Byzantijnse geschiedenis, de Turkse overheersing en de modern-Griekse geschiedenis komen aan de orde. Zo ontstaat een beeld van Griekenland door de eeuwen heen.

Op reis door Griekenland laat zich prima lezen vanuit je luie stoel of in de klas. Nog beter is het om het in je rugzak te stoppen en zelf het schitterende Griekenland ter ervaren. Het boekje heeft een handzaam formaat en kan gemakkelijk worden meegenomen. Achterin zijn pagina’s vrijgehouden voor een eigen reisverslag of persoonlijke notities.

 

Gebruikersexemplaar

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Zie leveringsvoorwaarden.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Op reis door Griekenland

Hein L. van Dolen e.a.|
Tekeningen van Louis van Geijn

Formaat: 11 x 16,5 cm
Bindwijze: genaaid gebrocheerd, met leeslint
Eerste druk 2012
ISBN 978-90-5027-173-8
Prijs: € 12,50 / € 5,- *

* Voor dit boek geldt niet de kwantumkorting van 20% voor gebruikersexemplaren.

Scholen en andere groepen die hun Griekenlandreis boeken bij Labrys Reizen, betalen voor Op reis door Griekenland de speciale prijs van 5 euro.

Hein van Dolen

Drs. Hein L. van Dolen