Over Hermaion

Hermaion is een educatieve uitgeverij op het gebied van Klassieke Talen en Cultuur.
In 1985 begonnen we met de Griekse leergang Hellenike en inmiddels zijn we gegroeid tot een bedrijf met een grote verscheidenheid aan uitgaven. Na Hellenike volgden in 1992 als eerste in een lange reeks de examenboeken voor het CE Grieks en Latijn, Hektors Noodlot en Curatius Scripsi. Een groep enthousiaste en kundige auteurs zorgt elk jaar weer voor een resultaat dat er zijn mag.

Behalve deze examenboeken verschenen de Latijnse leergangen Vivat Roma!, Lingua Latina en de meest recente Via Latina, daarnaast een basisgrammatica en -woordenlijst (Grammaticus en Repetenda), de Griekse methoden Kosmos en – in 2016 verschenen – Chaire!, tekstbundels voor het SE Latijn, en een aantal uitgaven voor een breder publiek.

De invoering van het vak KCV opende voor ons de mogelijkheid tot het laten verschijnen van Forum en bijbehorende themaboeken. Inmiddels zijn voor de vakken Griekse Taal en Cultuur (GTC) en Latijnse Taal en Cultuur (LTC) ook de eerste uitgaven verschenen.

Ons streven is boeken te maken, die inhoudelijk en qua vormgeving altijd van hoge kwaliteit zijn, en waarmee leraar en leerling op een prettige manier kunnen werken.

 

logo uitgeverij Hermaion