Tussen hoop en vrees (LTC)

ISBN: 978-90-5027-211-7
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • De auteurs

Tussen hoop en vrees
Verhalen uit Ovidius’ Metamorfosen

Tussen hoop en vrees, Verhalen uit Ovidius’ Metamorfosen is het eerste deel Latijn van een serie uitgaven voor de vakken GTC/LTC. In deze uitgaven worden Griekse/Latijnse teksten en onderwerpen uit de (cultuur)geschiedenis, de literaire traditie, de architectuur, de beeldende kunst en de filosofie in onderlinge samenhang aangeboden.

In Tussen hoop en vrees zijn acht van de meest geliefde verhalen van Ovidius samengebracht. In sommige daarvan komt de mens in een benarde situatie door zijn eigen schuld, zoals Midas door zijn hebzucht. Maar de verliefde Pyramus en Thisbe zijn eerder de slachtoffers van een noodlottige samenloop van omstandigheden. Soms overwint toch ook onverwacht de hoop, zoals in het geval van Deucalion en Pyrrha, aan wie wij mensen ons voortbestaan te danken hebben. Maar hoe het ook afloopt voor de personages, altijd treedt er op een of andere manier een gedaanteverwisseling, een metamorfose, op.

In aansluiting bij de verhalen worden onderwerpen uit de klassieke schilderkunst, beeldhouwkunst en filosofie behandeld. Daarnaast wordt ruime aandacht besteed aan de receptie, zowel in de beeldende kunst als in de literatuur. Het boek is dan ook rijk geïllustreerd en bevat meer dan 80 illustraties in full colour.

Vanzelfsprekend zijn de teksten uitvoerig geannoteerd. De vragen en opdrachten zijn voor een deel gericht op tekstbegrip en verdieping en voor een deel op de verwerking van de onderwerpen op het gebied van de cultuur. Hierbij wordt zoveel mogelijk expliciet verband gezocht tussen de teksten en de culturele context.

Docentenhandleiding
De Docentenhandleiding bevat de antwoorden op de vragen, werkvertalingen en veertien extra proefvertalingen met correctievoorbeelden.

 

 

Gebruikersexemplaar

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Zie leveringsvoorwaarden.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Tussen hoop en vrees
Verhalen uit Ovidius’ Metamorfosen

Ton Jansen
Fanny Struyk

Formaat: 17 x 24
Bindwijze: genaaid gebrocheerd
Omvang: 216 pagina’s
Illustraties: 86 in kleur

Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-211-7
Prijs € 14,95

Docentenhandleiding
Formaat: 17 x 24
Bindwijze: geniet
Omvang: 72 pagina’s
Eerste druk 2014
ISBN 978-90-5027-212-4
Prijs € 14,50

Ton Jansen

Fanny Struyk