Roma (LTC)

ISBN: 978-90-5027-274-2
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • De auteurs

Artikelen Eric Moormann bij lezing ‘Domitianus als bouwheer van Rome’ (Hermaion Studiemiddag 2022):

Moormann_2018_Domitian_Rome_Iseum
Moormann_2021_Domitian’s Reshaping of Rome

 

ROMA

Roma, het oude Rome in literatuur, bouwkunst en beeldhouwkunst is een onmisbaar boek voor iedereen die de stad Rome en de Latijnse taal een warm hart toedraagt. Het boek kenmerkt zich door een grote afwisseling aan teksten en illustraties en een optimale integratie van taal en cultuur. De hoeveelheid teksten is ruim voldoende om (een gedeelte van) het lectuur-pensum voor de vijfde klas samen te stellen, maar het boek is ook zeer geschikt ter voorbereiding van een Romereis.

Roma bevat verhalen van Livius, brieven van Cicero, Seneca en Plinius, en gedichten van Martialis. Maar ook fragmenten van minder courante auteurs als Ennius, Seneca Pater, Ammianus Marcellinus, Lactantius en Augustinus passeren de revue. Al deze teksten staan in direct verband met de stad Rome. In een apart hoofdstuk worden de meest belangrijke antieke monumenten in Rome besproken, vergezeld van een of meer Latijnse teksten die iets over het monument vertellen.

Schoolexamen
Het boek biedt een ruime keuze aan teksten, zowel proza als poëzie, voor een gevarieerd schoolexamen (700 regels Latijn en 140 regels in vertaling). Ook wordt er een hoofdstuk gewijd aan metriek en bevat het boek een lijst met literaire termen. Voor de docent is er een uitgebreide docentenhandleiding met de uitwerking van alle vragen en opdrachten, werkvertalingen en maar liefst vijftien extra vertaalopgaven.

Klik op de afbeelding voor een vergroting:

 

Gebruikersexemplaar

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Zie leveringsvoorwaarden.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Roma
Het oude Rome in literatuur, bouwkunst en beeldhouwkunst

Formaat: 17 x 24
Bindwijze: gebonden
Omvang: 268 pagina’s
Eerste druk 2020
ISBN 978-90-5027-274-2
Prijs € 17,95

Docentenhandleiding
Formaat: 17 x 24
Bindwijze: geniet
Omvang: 84 pagina’s
Eerste druk 2020
ISBN 978-90-5027-275-9
Prijs € 16,50

Ton Jansen

Fanny Struyk