Hic est Willelm Dux (LTC)

ISBN: 978-90-5027-260-5
Hic est Willelm Dux
  • Omschrijving
  • Specificaties
  • De auteurs

Hic est Willelm Dux

In 1066 vond de Normandische invasie van Engeland plaats in de Slag bij Hastings. In Hic est Willelm Dux maakt de lezer kennis met drie van de belangrijkste bronnen over deze invasie. Dit zijn twee Latijnse gedichten, waarin Willems verovering vanuit heel verschillende invalshoeken bezongen wordt, en een kunstwerk – het beroemde Borduurwerk van Bayeux, dat de verovering in stripverhaalvorm uitbeeldt. De gedichten worden gepresenteerd aan de hand van korte, vertaalde en geannoteerde (Latijnse) passages. Zeer veel detail-illustraties lichten het borduurwerk toe. Terloops gaan de auteurs, zowel in de presentatie van de gedichten als in die van het Borduurwerk, in op allerlei interpretatieve kwesties zoals die aan bod komen in de recente wetenschappelijke literatuur over dit onderwerp. Bijvoorbeeld: welke boodschap wilden de makers overbrengen? hoe is die boodschap verpakt, en voor wie is zij bedoeld? 

Toepassing Hic est Willelm Dux

Hic est Willelm Dux is in zijn toonzetting en in de selectie van de Latijnse teksten gericht op gebruik in de 2e klas (tweede semester) of in de 3e klas van het gymnasium. Maar het materiaal kan ook goed in de bovenbouw gebruikt worden. Het onderwerp biedt voldoende stof voor een serie van 4 à 5 lessen (Geschiedenis/Latijn). Daarnaast bevat het aanknopingspunten voor het betrekken van de vakken Engels, Frans en/of Nederlands en Kunstgeschiedenis, voor het laten verzorgen van presentaties door leerlingen, of voor het beleggen van een excursie naar Normandië voor een bezoek aan het Bayeux Museum.

Gratis Docentenhandleiding

Bij Hic est Willelm Dux is een korte handleiding en verantwoording beschikbaar die u kunt gebruiken bij het voorbereiden van uw lessen. Deze handleiding kunt u gratis downloaden.

Handleiding en verantwoording Hic est Willelm Dux

Gebruikersexemplaar

Exemplaar bestemd voor de leerling.

Docentenexemplaar

Gebruikersexemplaar tegen docentenprijs.
Zie leveringsvoorwaarden.

Docentenhandleiding

Handleiding uitsluitend beschikbaar voor de docent.

Hic est Willelm Dux

Christiaan Caspers en Maike Smelt

Formaat: 17 x 24
Bindwijze: gebonden
Omvang: 54 pagina’s
Illustraties: 50 in kleur en 4 in zwart/wit
Eerste druk 2018
ISBN 978-90-5027-260-5
Prijs € 8,95

Christiaan Caspers

Maike Smelt